+ Meer informatie

Braadkuikens verkopen goed

1 minuut leestijd

NUNSPEET - De afzet van braadkuikens en delen van braadkuikens blijft qua hoeveelheid bevredigend.

Dat geldt voor de afzet in het binnenland en ook in het buitenland, al is gedurende de laatste weken de afzet naar Engeland, wat hoeveelheid en prijzen betreft, weinig tot niet bevredigend.

De reeds eerder aangeduide scherpe concurrentie, zowel nationaal als internationaal, was mede aanleiding om de basis-contractprijs met 2 cent te verlagen. Toch trokken deze week de prijzen van de niet-contractgebonden slachtkuikens wat aan, waarbij het grote prijsverschil tussen de lichte en de zware; kuikens wat kleiner werd.

De VIWP stelde de volgende prijzen vast voor de week vanaf 12 november in guldens per kilogram levend: slachtkuikens, lichte 1,80-1,85 gulden (-1-1 cent); zware 1,75-1,80 gulden (-1-6 cent); slachtkippen, lichte witte 0,80-0,85 gulden (-5 cent); lichte bruine 0,85-0,90 gulden (-5 cent); zware bruine 0,90-0,95 gulden (-5 cent); slachtkuikenmoederdieren 1,72-1,77 gulden (-3 cent).

De basis-contractprijs is ingaande 12 november met 2 cent verlaagd tot 1,76 gulden. De vrije prijs voor broedeieren ligt boven de contractprijs, die van eendagskuikens ligt rond de conctractprijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.