+ Meer informatie

Zevenduizend Egyptenaren weggestuurd

Kaddaffi

1 minuut leestijd

CAIRO - Het Egyptische leger heeft haastig tenten neergezet in het woestijngebied langs de grens om duizenden Egyptenaren op te vangen die het land binnenstromen na hun uitwijzing door Libië.

Een extra trein was zondag op weg naar SoUoem, een grenspost, om vluchtelingen op te halen, die op bevel van de Libische leider, Gaddafi, het land moesten verlaten. Het aantal uitgewezen Egyptenaren, onder wie vrouwen en kinderen, bedraagt bijna zevenduizend. De vluchtelingen arriveren voor het merendeel in Solloem, waar in deze tijd van het jaar zandstormen woeden. Zij verklaarden dat nog twintig Libische vrachtwagens met Egyptenaren op weg waren naar de grens.

De massale uitwijzing is een represaillemaatregel voor de arrestatie van 27 Libiërs in Egypte. Deze werden vorige week aangehouden op beschuldiging dat zij naar Egypte waren gezonden om twee prominente Libiërs te ontvoeren of te vermoorden, die enkele maanden ' geleden hun toevlucht in dat land hadden gezocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.