+ Meer informatie

Verandering in conferentie

2 minuten leestijd

De komende conferentie wordt Deo Volente gehouden op zaterdag 28 maart.

Het comité (zie pag. 2) heeft besloten bij deze conferentie een tweetal veranderingen in te voeren.

De plaats van samenkomst wordt de aula van de TUA in Apeldoorn en de tijden worden 10.00 - 12.30 uur. Hierna is er een gezamenlijke lunch, aangeboden door het comité voor deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld.

De reden van deze veranderingen is een terugloop van het aantal bezoekers en de beperkte parkeermogelijkheden rond de Kandelaarkerk in Nijkerk.

De inleiding gaat over: Wat heeft een ambtsdrager met Israël?

De een zegt: ‘Alles! Want door naar Israël te kijken zie je God aan het werk, ook vandaag.’ Een ander zegt: ‘Met Israël hebben wij niets méér dan met elk ander volk. Dat leert ons de éne Ambtsdrager, Jezus Christus.’

Dit verschil van inzicht – en beleving – leidt er toe dat er over Israël soms nauwelijks doorgesproken wordt. Een discussie hierover is al snel emotioneel pro of contra en wordt daarom soms maar liever vermeden.

De inleiding bevat de volgende onderdelen:

1. Welke verschillende visies zijn er (geweest) over de verhouding van de kerk met Israël en wat zegt de Bijbel hierover (m.n. Ef. 2,3, Rom. 11)?

2. Hoe geven onze kerken gestalte aan de ‘verbondenheid’ met Israël, in woord en daad?

3. Hoe kan de ontmoeting met Israël het geloofsleven van een christen verrijken en zijn hier concrete handreikingen te vinden voor de praktijk van het ambtelijke werk?

Inleider is dr. Michael Mulder. Hij doceert Nieuwe Testament en Judaica aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn en is directeur van het Centrum voor Israëlstudies.

In februari ontvangen de kerkenraden nog een aparte uitnodiging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.