+ Meer informatie

Koning (VVD) neemt afscheid van Kamer

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het VVD-kamerlid mr. H. E. Koning lieeft gisteren afscheid genomen van de Tweede Kamer. Hij heeft een benoeming aanvaard tot lid van de Algemene Relienl(amer.

Koning bekleedde gedurende ruime tijd het ambt van staatssecretaris. In het eerste kabinet-Van Agt (19771981) was hij staatssecretaris van binnenlandse zaken. Koning was staatssecretaris van financiƫn in het eerste en het tweede kabinet-Lubbers (19821989).

Kamervoorzitter Deetman memoreerde gisteren in een afscheidswoord dat Koning na de bekleding van het ambt van staatssecretaris tot tweemaal toe in de Kamer is teruggekeerd, waar hij zijn werk steeds met bekwaamheid en enthousiasme heeft gedaan. Koning staat in de Kamer bekend als een deskundige fiscalist, die altijd plezierig en eenvoudig in de omgang is gebleven.

De nu 58-jarige liberaal is sinds 23 februari 1967 lid van de Tweede Kamer geweest. Van 1962 tot 1967 werkte hij op de afdeling algemene en juridische zaken van de belastingdienst van het ministerie van financiƫn. Daarvoor was hij inspecteur van 's Rijks belastingen. In die tijd was hij ook hoofdingeland van het waterschap Schieland, lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland en lid van de gemeenteraad van Rotterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.