+ Meer informatie

Arrestatie in oude moordzaak

1 minuut leestijd

MAASTRICHT - De politie heeft vanmorgen een 36-jarige man uit Landgraaf aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998.

Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

De man is vermoedelijk de schrijver van enkele brieven die het afgelopen jaar door wandelaars zijn gevonden bij het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis van de jongen uit Heibloem. De inhoud van de brieven suggereert dat de schrijver mogelijk meer weet over de manier waarop Nicky Verstappen om het leven is gebracht. De politie is vanochtend begonnen de woning van de man te doorzoeken.

In totaal heeft de man in 2005 en 2006 zeven of acht brieven geschreven die allemaal bij het monument zijn achtergelaten. De laatste brief, die hij schreef in juli, gaf de politie aanleiding om hem als verdachte aan te merken. De opsporing is toen begonnen en aan de hand van handschriftvergelijking is de verdachte opgespoord en aangehouden. Het OM denkt te kunnen aantonen dat hij de schrijver is, verklaarde persofficier W. Smits vanochtend op een persconferentie.

De verdachte is een alleenstaande man.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.