+ Meer informatie

"Holland" nieuwe naam voor Westland en Berkel

Bloemenveilingen willen samen verder

2 minuten leestijd

NAALDWIJK — De bloemenveilingen Westland in Naaldwijk en Berkel en Omstreken in Bleiswijk gaan, als de leden van beide coöperaties er later deze maand mee instemmen, vanaf 1 januari 1987 samen verder als Coöperatieve Bloemenveilingen Holland. De gezamenlijke afzetstructuur biedt de beste perspectieven voor de toekomst, aldus de besturen van beide veilingen gisteren bij de officiële bekendmaking.

Bloemenveiling Westland is na VBA in Aalsmeer de grootste in ons land en' in de wereld. Vorig jaar behaalde zij een omzet van ruim 1,1 miljard gulden. Berkel is na Flora in Rijnsburg de vierde in ons land, met een omzet in 1985 van 185 miljoen gulden. Een aantal jaren gelden kwam Westland -die toen nog CCWS heette- Berkel al eens te hulp toen de laatste onder andere met grote organisatorische problemen te kampen had.


Grotere koopkracht


De gezamenlijke afzetstructuur moet leiden tot wederzijdse versterking van de koopkracht aan de veilingen. Daarvoor is een gericht aanvoer- en afzetbeleid noodzakelijk. De besturen verwachten van het samengaan betere prijzen voor de aangevoerde produkten. Berkel zal zich in beginsel richten op de kleinere en middelgrote kopers. Bloemenveiling Westland is er met haar exportfaciliteiten voor de grotere kopers.


De dagelijkse besturen van beide veilingen vormen het bestuur van de topcoöperatie. De directies van beide vormen samen de directie van Bloemenveilingen HoUand, die het karakter krijgen van een werkmaatschappij.


Binnen de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, waarbij de twaalf Nederlandse bloemenveilingen zijn aangesloten, is al enkele jaren gesproken over verdergaande samenwerking om de positie te versterken. Overigens is er vanuit andere veilingen al protest aangetekend tegen de naam "Bloemenveilingen Holland", waaronder Westland en Berkel willen samengaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.