+ Meer informatie

Meubelexport stijgt sterker dan import

1 minuut leestijd

HAARLEM - De export van Nederlandse meubelen is vorig jaar, voor het eerst sinds jaren, sterker gestegen dan de import. De uitvoer nam vorig jaar met 16 procent toe, terwijl de invoer met 6 procent steeg.

Dit heeft de Centrale Bond van Meubelfabrikanten bekendgemaakt aan de vooravond van de Internationale Meubelbeurs in Utrecht, die van 2 tot en met 5 september plaatsvindt. De concurrentiekracht van de Nederlandse meubelindustrie is de laatste jaren fors toegenomen. Binnen de EG vormden Duitsland en Engeland belangrijke groeimarkten met stijgingspercentages van 21 en 37 procent. Buiten de Gemeenschap is in Zweden een groei bereikt van 21 procent en de export naar Japan steeg met 30 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.