+ Meer informatie

Varkensprijzen onveranderd

1 minuut leestijd

Per 9 maart hebben de inkoopcombinaties de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week an 7 t/m 11 maart reeds overgenomen en nog over te nemen varkens ten opzichte van voorgaande week niet gewijzigd. De hoogste uitbetalingsprijs waarvan men uitgaat — afgezien van bonussen, toeslagen e.a. — bleef ƒ 3,65 per kg voor geslachte varkens van E-kwaliteit, op basis van af-mesterij. Bij de HOVA (Cuyck) geldt deze prijs voor varkens van 75/92 kg, bij VAKO (Oss) en de NCB (Boxtel) voor varkens van 70/90 kg. Voor varkens van andere kwaliteiten en gewichten gelden de gebruikelijke kortingen.

In de vleesgroothandel bleven deze week de prijzen voor varkensvlees nagenoeg onveranderd, afgezien van een kleine correctie neerwaarts voor buiken, waarvan de prijzen overigens nog hoger bleven dan b.v. voor hammen, varkensvlees voor de A-kwaliteiten.

De uitvoer van varkensvelees is in de eerste twee maanden van dit jaar niet onbelangrijk bij vorig jaar achtergebleven, dit vooral door de verminderde naar Frankrijk. Ook de uitvoer van vleeswaren en -conserven van vertoonde een niet onbelangrijke daling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.