+ Meer informatie

Dollar op een nieuw dieptepunt

2 minuten leestijd

FRANKFORT — De koers van de Amerikaanse dollar is vrijdagmorgen op de wisselmarkt in Frankfort op een nieuw dieptepunt beland. Na een opening op 2,215 mark zakte de dollar al spoedig tot 2,2055. Het koersverloop was nogal grillig doordat de Bundesbank van tijd tot tijd dollars uit de markt nam, wat dan voor een kortstondig herstel zorgde. De handel verliep levendig en tamelijk nerveus.

Op de wisselmarkt in Tokio heeft het Amerikaanse geld vrijdag ook weer terrein verloren ten opzichte van de yen. Gesloten werd op 242,30 yen na een opening van 242,70 én een slot van donderdag van 244,15 yen. Van bemoeienis van de Japanse centrale bank viel niets te bespeuren. Er ging ongeveer 333 miljoen dollar om. Het aanbod van dollars was vooral afkomstig van buitenlandse banken.

In Londen bereikte de dollar nieuwe dieptepunten ten opzichte van D-mark en Zwitserse frank. Dat kwam door aanbod met het oog op het weekeinde. Het vertrouwen in het Amerikaanse geld schijnt nog steeds klein te zijn ook al roepen Amerikaanse topfunctionarissen om het hardst dat de economie van de Verenigde Staten gezond is.

De dollar werd vrijdagmorgen in Londen verhandeld voor 2,215 mark (slot donderdag 2,213 mark) en voor 2,1395 Zwitserse frank (slot donderdag 2,14275). Het pond sterling noteerde 1,818 dollar tegen donderdag 1,81725. De gulden bereikte er een nieuw hoogtepunt van 2,3875 per dollar vergeleken met 2,395 donderdag. • Japan heeft >in oktober 309.370 kleurentelevisietoestellen uitgevoerd. Dat is 25,4 procent minder dan in september, toen de uitvoer 410.872 stuks bedroeg, en 41,8 procent minder dan in oktober vorig jaar, toen er 531.256 kleurenteevees het land uit gingen. Japan is met de Verenigde Staten overeengekomen dat het zijn uitvoer naar de VS vanaf juli dit jaar zou be-perken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.