+ Meer informatie

vrije zaterdag

1 minuut leestijd

WARSCHAU — De brandweerleiden staande een dag -van protest te houden om de vrije zaterdag af te dwingen die voor anderen al sinds februari geldt.

De brandweerlieden, die geen stakingsrecht hebben omdat zij een openbaar nutsbedrijf vormen, zullen vrijdag alleen in geval van brand uitrukken. Andere taken die zij vervullen, zoals het onderhoud van de wagens zuUen ze laten vallen. Volgens het avondblad „Kurier Polski" zijn de brandweerlieden bereid hun actie te annuleren als aan hun eis wordt tegemoetgekomen.

Moskou heeft maandag opnieuw blijk gegeven van zijn ernstige twijfel aan het vermogen van de Poolse regering om de onderhandelingen met het vrije vakverbond Solidariteit tot een goed einde te brengen. Solidariteit wordt in de officiële Sovjet-pers wederom als een „politieke" organisatie afgeschilderd in plaats van als een vakbond.

Het regeringsblad „Izwestia" beschrijft de onderhandelingen tussen de Poolse regering en Solidariteit als een echte confrontatie, waarbij de regeringsvertegenwoordigers steeds het onderspit moeten delven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.