+ Meer informatie

E^'arig meisje bij prostitutie betrokken

Een jaar cel tegen vader geëist

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — „Ontaarde ouders". Zo betitelde officier van justitie mr. L. van den Berge een 49-jarige man en zijn 29-jarige vrouw, die in Amsterdam terecht moesten staan omdat zij getracht hadden hun 11-jarig dochtertje als prostituee te exploiteren.

De vader hoorde donderdag twaalf maanden gevangenisstraf tegen zich eisen, waarvan twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Sinds haar tiende jaar had hij daadwerkelijk seksueel contact met haar. Tegen de stiefmoeder eiste de officier vier maanden voorwaardelijk en een boete van vierduizend gulden.

Het idee om het kind bij prostitutie in te schakelen bleek oorspronkelijk van haar te zijn uitgegaan. De vrouw, die al geruime tijd als prostituee een centje bijverdiende, hoorde van het bemiddelingsbureau waarbij zij als call-girl stond ingeschreven, dat er enorme bedragen werden betaald voor sex met kinderen. Aangelokt door de hoge tarieven (duizend è tweeduizend gulden per keer) besloot het echtpaar toen om ook het dochtertje bij het sex-bemiddelingsbureau op te geven. Tegen forse betaling mochten gegadigden dan met de stietaoeder naar bed, met de aanwezigheid van het kleine meisje als extra attractie. de eerste „klant" die zich aandiende bleek alras een rechercheur te zijn. Via het bemiddelingsbureau had de politie de lucht van de affaire gekregen, en in overleg met het openbaar ministerie werd een politieman ingeschakeld die zich als klant uitgaf. Die ging tot arrestatie over zodra het kind, gekleed in een nachtponnetje, door de stiefmoeder werd binnengebracht.

Een duidelijk geval van uitlokking van een strafbaar feit door de politie, vonden de raadsleden van het echtpaar dan ook. Zij pleitten beiden met kracht voor vrijspraak omdat bewijs dat op een dergelijke wijze is verkregen, volgens hen niet voor een schuldigverklaring mag worden gebruikt. Over de hele linie is trouwens het politie-optreden in deze zaak „bedenkelijk" geweest, meenden zij. Zo zijn aan de arrestatie van het echtpaar vijftien rechercheurs te pas gekomen, die op een sein van de imdercover-agent met geheven wapenstokken het huis binnenstormden.

De vader legde in zijn laatste woord uit dat veel van de ellende was voortgekomen uit zijn alcoholverslaving. Volgens de betrokken maatschappelijk werkers functioneert het gezin, dat overigens nog twee kinderen telt, de laatste tijd weer redelijk goed. Het 11jarige meisje mag van de raad voor de kinderbescherming ondanks het gebeurde bij haar ouders blijven wonen. Men heeft de indruk dat haar geen blijvende psychische schade is berokkend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.