Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Uit eten in eigen tuin

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Uit eten in eigen tuin

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

De zomer is in aantocht. Bij mooi weer kunt u straks met het hele gezin buiten barbecuen, koken, bakken en braden. We maakten voor u een selectie uit het enorme aanbod aan apparatuur.

Barrel
Tulp biedt een fraaie selectie barbecues, van heel modern tot de nostalgische Barrel. Dit robuuste en functionele ontwerp is gebaseerd op het bekende olievat. De Barrel is te gebruiken als barbecue met drie hoogtestanden, als vuurkorf en als een verchroomd rooster. Door de afmeting, 81 x 60 cm (hxd), is de barbecue zowel in de tuin als op het terras te gebruiken. Uitvoering: gepoedercoat staal, in oranje of bruin. Deksel en handgreep zijn bij de prijs inbegrepen (€ 845,00).
Informatie: www.tulp.eu


Houtgestookte pizza-oven
Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is de aanschaf van een Pizzajolly te overwegen. Deze pizza-oven is gemakkelijk verplaatsbaar en ook te gebruiken bij minder mooi weer. Vanwege de speciale constructie produceert de oven weinig rook. Wanneer gestookt wordt met eikenhout, wordt niet alleen een goede verbranding gegarandeerd maar komt ook een heerlijke houtgeur vrij. Binnen 15 tot 20 minuten is de oven gebruiksklaar op 400 graden.
- De afmeting van de oven is 70 x 70 x 60 cm, met een werkhoogte van 1,10 m.
- Geschikt om twee grote pizzas tegelijk in te bakken.
Informatie: www.pizzajolly.nl


Tuinovens
De tuinovens van Remmelink zijn geïnspireerd door het oude fornuis. De karakteristieke schoorsteen en de scharnierende ovendeurtjes met messing knoppen geven de oven een ouderwetse uitstraling. De oven is bruikbaar als barbecue en om te bakken, te braden en te koken. Daarnaast is het een gezellige warmtebron op koele avonden. De ovens zijn geschikt voor het stoken van hout en houtskool. Uitvoering: solide stalen constructie. Verkrijgbaar in drie maten: klein (€ 249,00), middel (€ 325,00) en groot (€ 475,00).
Informatie: www.tuinoven.com


Weber-barbecues
Naast gas- en elektrische barbecues biedt Elskamp ook Weber-brikettenbarbecues aan. Echt vuur is voor velen immers de meest gezellige manier van buiten koken. Alle Weber-barbecues hebben een sterke constructie van eersteklas (porselein geëmailleerd) Amerikaans staal. Na tien jaar gebruik sluit de ketel nog hermetisch en blijft de warmte in de barbecue tijdens het koken. De Weber Smokey Joe is een compacte barbecue, die gemakkelijk mee te nemen is.
Weber-barbecues kunnen het hele jaar door buiten blijven. Richtprijs Smokey Joe: € 69,00 tot € 79,00.
Informatie: www.elskamptuinmeubelcentrum.nl


Tips bij het barbecuen
Vuur maken:
- Begin ongeveer één uur voordat u gaat barbecuen met het aanmaken van het vuur. Stapel twee lagen houtskool of briketten op elkaar; dit is voor ongeveer één uur grill-plezier. Wilt u kooltjes toevoegen, doe dit dan aan de zijkant van de barbecue, zodat de nieuwe kooltjes langzaam kunnen opwarmen.
- Wees bij het aanmaken van het vuur voorzichtig. Zorg dat de barbecue stabiel staat en dat de wind niet in de richting van de eetplek of tafel waait. Steek het vuur aan met lange lucifers en kant-en-klare aanmaakblokjes. Leg deze tussen de kooltjes of brand-gel. Laat de kinderen niet in de buurt van de barbecue spelen. Houd altijd twee emmers water bij de hand voor het geval dat...

Temperatuur:
- Heet: De kooltjes zijn roodgloeiend en er begint zich een laagje as te vormen. Het eten of de spiesjes kunnen kort gegrild worden.
- Middel: De laag as wordt dikker, met hier en daar wat gloeiende kooltjes. Dit is de beste temperatuur voor de meeste gerechten.
- Lauw: Er zit een dikke laag as op de kooltjes en er zijn geen gloeiende exemplaren meer zichtbaar. Zeer geschikt voor gerechten die langzaam moeten garen, zoals bijvoorbeeld fruit.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 april 2009

Terdege | 108 Pagina's

Uit eten in eigen tuin

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 april 2009

Terdege | 108 Pagina's