+ Meer informatie

Dollar op terugweg

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De dollar heeft zich vanochtend op de Amsterdamse wisselmarkt kunnen herstellen van de „dip" op Newyorkse valutamarkt gisteren. Op de Amsterdamse valutamarkt noteerde de Amerikaanse munteenheid om 10.00 uur ƒ 1,9305 tegenover ƒ 1,9260 in New 'Vork.

In Amsterdam sloot de dollar gisteren op ƒ 1,9355. De verruiming van de geldmarkt dinsdagavond door de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, waardoor de Amerikaanse geldmarkttarieven omlaag gingen, zorgde voor een daling van de dollar in New York. Daarna kon in Azië en Europa de daling bijna worden weggewerkt, doordat verscheidene handelaren hun baisseposities moesten afdekken. Het sentiment op de markt is echter onveranderd negatief. Volgens handelaren zal de Fed binnen niet al te lange tijd het disconto verlagen om de zeer trage economische groei in de Verenigde Staten te stimuleren. Daardoor blijft de dollar „gevangen" in een neerwaartse spiraal.

Het goud opende lager. In Zurich noteerde goud een openingskoers van 356,40 dollar per ounce (31,1 gram) tegenover een slot van 358 dollar gisteren.

De Nikkei-index steeg op de beurs van Tokio met 226,06 punten op 23.691,02 punten bij dunne handel. Net als de voorafgaande dagen bleven de beleggers door het effectenschandaal langs de zijlijn staan. „Beleggers wachten af om te zien wat er met de minister van financiën, Hashimoto, gaat gebeuren", aldus een handelaar. Er werden slechts 170 miljoen aandelen omgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.