+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

2 minuten leestijd

Het is al lang een goede traditie dat de redactie van Ambtelijk Contact één van de nummers van haar blad, verschijnend na een gehouden generale synode, ter beschikking stelt voor het zogenaamde besluitenboekje van de synode. De generale synode 2004 kon op 17 november gesloten worden. De redactie is dankbaar dat snel daarna, in januari 2005, in een nummer van Ambtelijk Contact de door de synode genomen besluiten nagelezen kunnen worden.

De redactie neemt aan dat dit het eerste is dat u als ambtsdragers zult doen: de besluiten nalezen. Velen van u zullen op de hoogte zijn gebleven van de gang van zaken ter synode, via de (kerkelijke) pers. Maar hier treft u de letterlijke tekst van de besluiten aan. Bij alleen lezen zal het, naar de redactie hoopt, niet blijven. Die besluiten zullen slechts waarde blijken te hebben, wanneer de kerkenraden (en andere kerkelijke vergaderingen) ze inhoudelijk verwerken. Van de synode ging een duidelijk samenbindend signaal uit. We mogen erom bidden dat deze samenbinding zal weerklinken en doorwerken op de kerkenraadstafels en in de plaatselijke gemeenten. Zo zullen ze dienstbaar mogen zijn aan de opbouw van Gods Rijk. Daar is de kracht van Gods Geest van nodig. Mogen onze kerken uit die Geest leven.

Namens de redactie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.