+ Meer informatie

Gearresteerd

1 minuut leestijd

SOFIA — Ex-president en partijleider Todor Zjivkov van Bulgarije, die in november aan de kant werd gezet door hervormingsgezinde politici onder aanvoering van de nieuwe partijleider Petar Mladenov, is gisteren gearresteerd. Er is een onderzoek tegen hem geopend, waarin hij wordt beschuldigd van „aanzetten tot etnische vijandigheid en haat en het zich toeëigenen van grote bedragen aan publieke gelden", zo meldde het Bulgaarse persbureau BTA op grond van een verklaring van de Bulgaarse procureur-generaal. Zjivkov (78), een dogmatische communist, was tot 10 november 35 jaar aan de macht, een recordtijd voor Oost-Europa.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.