+ Meer informatie

Kruideniers willen af van prijschaos

1 minuut leestijd

UTRECHT — De Nederlandse kruideniers zijn het zat om hun omzet te zien weglopen naar giganten als Albert Heijn en Edah, die door een zeer lage prijsstelling steeds meer klanten wegzuigen.

Men wil daarom komen tot een vrijwillige bodemprijsregeling waaronder merkartikelen niet meer verkocht mogen worden. Die regeling moet inhouden dat niet verkocht mag worden onder de prijs die de fabrikant rekent, plus een opslag van tien procent voor kosten en winst.

Deze opstelling van de kruideniers werd vanmorgens duidelijk tijdens een ledenvergadering van Het Vakcentrum, de beroepsorganisatie voor levensmiddelendetaillisten. Voorzitter W. H. Kruiderink die voor de laatste maal als voorzitter fungeerde zei in zijn jaarrede dat het bedrijfsleven liever tot een vrijwillige overeenstemming met de fabrikanten kwam dan met een overheidsregeling die staatssecretaris Hazekamp overweegt.

Uit een gehouden enquête bleek dat meer dan 90 procent van de zelfstandige kruideniers voor een bodemprijsregeling is. Gedreigd werd met acties tegen fabrikanten die niet aan een regeling willen meewerken. Hun artikelen zouden dan worden geboycot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.