+ Meer informatie

Moderne kunst in hoger sferen onder de hamer

1 minuut leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De Stichting Art at the Top houdt op 1 december een kunstveiling op zo'n tien kilometer boven Europa. De veiling zal plaatsvinden in een Airbus van de l(LM.

De stichting, die bestaat uit twaalf afstuderenden aan de Hogeschool Haarlem, afdeling Small Business, heeft dit gisteren bekendgemaakt. De directeur van het Amsterdamse veilinghuis Sotheby's, J. van Schalk, zal tijdens de vlucht als veilingmeester optreden. Ongeveer veertig schilderijen van jonge Russische kunstenaars, die door het veilinghuis zijn uitgekozen, komen onder de hamer. Ook worden Nederlandse designsieraden geveild.

De opbrengst, die wordt geschat op 50.000 gulden, is bestemd voor de modernisering van twee kindertehuizen in de buurt van Moskou. De door de stichting als "Flight for their lives" aangekondigde vhicht boven Europa voert over een aantal symbolische plekken. Gedacht wordt aan het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Geneve en een aantal vredespaleizen, aldus een woordvoerder van de stichting.

Het is volgens de woordvoerder voor het eerst dat een veiling op een dergelijke hoogte plaatsvindt. Het Guinness Book of Records is dan ook ingelicht en zal het evenement registreren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.