+ Meer informatie

„Koeweit martelt gevangenen"

1 minuut leestijd

KOEWEIT-STAD (AP) - Personen die worden verdacht van collaboratie met Irak worden gemarteld door Koeweitse veiligheidstroepen en verzetsgroepen. Dat heeft de mensenrechtenorganisatie Middle East Watch gisteren gezegd.

In Koeweit-Stad werd gisteren op straat het lijk gevonden van een man die naar het zich liet aanzien was doodgeslagen. Kort geleden werd ook al het lichaarh van een doodgeslagen man gevonden. Volgens Middle East Watch, een in New York gevestigde organisatie, zijn in Koeweit sinds de verdrijving van de Iraakse troepen drie weken geleden 30 tot 40 vermeende collaborateurs vermoord.

De directeur van de mensenrechtenorgansiatie, Andrew Whitley, zegt dat ongeveer 2000 mensen gevangen zijn genomen en worden vastgehouden, van wie wellicht meer dan de helft is mishandeld. Volgens Whitley lijken de martelmethodes, zoals beschreven door meer dan 100 vrijgelaten gevangenen, zeer op de methodes dje door de Irakezen ..wgrden toegepast op Koeweiti',s.i,j,i3v ./l ir.ü

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.