+ Meer informatie

Problemen in Bonn

1 minuut leestijd

BERLIJN Publiek bij een alternatieve poster van de 'Serlijner Alternatieve Partij die gisteren bij de plaatselijke verkiezingen als derde uit de bus kwam.

De uitslag van de Westberlijnse verkiezingen doet uiteraard ook in Bonn de vraag rijzen hoe het verder zal gaan in het westelijke deel van de voormalige Duitse hoofdstad. Men vraagt zich of af er nu een coalitie komt van CDU met de FDP of dat op nieuwe verkiezingen zal worden aangestuurd. De nationale leider van de CDU, Helmut Kohl, zei dat een samengaan van CDU en FDP voor de hand ligt. Zijn collega van de FDP, minister van buitenlandse zaken HansDietrich Genscher, wilde zich hier niet over uitlaten. Hij volstond met te zeggen dat von Weizsacker een duidelijk mandaat heeft gekregen voor de vorming van de nieuwe senaat, het bestuurscollege van West-Berlijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.