+ Meer informatie

NS biedt 3 procent loonsverhoging

Vervoersbond FNV vindt bod te mager

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De directie van de Nederlandse Spoorwegen (26.000 werknemers) heeft gisteren direct tijdens het eerste cao-overleg een loonsverhoging van 3 procent geboden (2,5 procent in april en 0,5 procent in december). Dit heeft een woordvoerder van NS gisteravond meegedeeld. Het bod komt aardig in de buurt van de looneis van 3,5 procent van de bonden, maar de Vervoersbond FNV vindt het bod te mager, aldus de bondswoordvoerder.

NS biedt naast de loonsverhoging een eenmalige uitkering van 0,5 procent. Daarvan wil de FNV-bond niets weten. De vakbonden hadden niet verwacht dat de NS-directie al tijdens het eerste overleg met een volledig uitgewerkt bod zou komen. NS heeft wel gesteld dat het bod komt te vervallen zodra de bonden aan de voorstellen gaan morrelen.

Verdere arbeidstijdverkorting is voor NS „praktisch en principieel onaanvaardbaar", onder meer door een tekort aan personeel. De Vervoersbond FNV, die op termijn naar een vierdaagse werkweek wil, heeft voorgesteld om de nu ruim 38-urige werkweek in twee jaar tijd te verkorten naar 36 uur. Daardoor zouden de NS-werknemers per jaar 34 vierdaagse werkweken en 18 vijfdaagse hebben.

Hoge eisen

Het argument van personeelsgebrek gaat volgens de bondswoordvoerder niet op. NS heeft alleen in het westen tijdelijk moeite met de werving van machinisten en conducteurs. Dat is voor een belangrijk deel te wijten aan te trage wervingsprocedures en te hoge eisen.

De bonden voelen niets voor het voorstel om de „openbreekclausule" in de cao te versoepelen voor de werknemers van het goederenvervoer en van het Spoorwegpensioenfonds. In het geval van „uiterste noodzaak" zou NS voor het slecht draaiende goederenvervoer aparte regelingen willen treffen. De bonden zijn daar mordicus op tegen omdat de werknemers van het goederenvervoer dan slechtere arbeidsvoorwaarden zouden hebben dan collega's bij andere diensten.

Voor het pensioenfonds wil NS ook een uitzondering omdat het fonds moeite heeft om vacatures te vervullen. De cao-clausule voorziet nu nog in een bindend advies van de Stichting van de Arbeid, maar die bepaling zou moeten vervallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.