+ Meer informatie

Duitse minister tegen kerkelijk anti-militarisme

1 minuut leestijd

NEU-ULM — De Westduitse minister van Defensie, Hans Apel, heeft nadrukkelijk gewaarschuwd tegen een devaluatie van „vredesdienst met de wapens".

Tijdens de jaarvergadering van de evangelische legerpredikanten, dinsdag te Neu-Ulm, zei hij getroffen te zijn dat in de Evangelische Kerk in Duitsland met „eenzijdig gehanteerde bijbelse argumenten" twijfels over het leger worden opgeroepen. Daaruit spreekt pure haat in plaats van zakelijke argumenten van christelijke zijde, aldus de SPD-politicus.

Wanneer kerkelijke uitspraken niet uitgaan van naastenliefde en verdraagzaamheid, schiet de kerk tekort in haar vredesopdracht, zei de minister. De kerk moet de voorwaarden voor de vrede objectief geloofwaardig maken en dus ook een geloofwaardige basis verschaffen voor de vredestaak van het Westduitse leger, aldus Apel tot de legerpredikanten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.