+ Meer informatie

Werknemer tilt baas voor 4 miljoen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM VNP) — Een wagenbeïleider van het Amsterïmse Gemeente Ver)er Bedrijf (GVB) was • bijna in geslaagd om jn werkgever 4 miljoen ilden lichter te maken.

De 25-jarige uit Purmerid afkomstige K. J. liep chter tegen de lamp doordat de bank de zaak niet vertrouwde. J. en zijn vriend, de 33-jarige Amsterdammer A. S., zijn door de politie gearresteerd en in bewaring gesteld.

Het bedrag van 4 miljoen gulden werd van de GVB-rekening overgeboekt naar een rekening van S. bij een Rotterdamse bank. Volgens een politiewoordvoerster is nog niet bekend hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De Rotterdamse bank vertrouwde de zaak niet nadat S. had gebeld met de mededeling dat hij de volgende dag 4 miljoen wilde opnemen. Uit een telefoontje naar Amsterdam bleek dat het GVB geen betalingsopdracht had verstrekt, waarop de Rotterdamse politie werd ingelicht. S. en J. werden gearresteerd zodra ze het geld hadden geïncasseerd. Recherche-onderzoek heeft uitgewezen dat het tweetal dezelfde truc niet eerder heeft uitgehaald. Het GVB heeft, aldus de politie, inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.