+ Meer informatie

Meer winst voor olieconcern BP

1 minuut leestijd

LONDEN (KRF) - Het Britse olieconcern British Petroleum (BP) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt.

De nettowinst bedroeg 313 miljoen pond steriing (ƒ 1,03 miljard), 10,2 procent meer dan de 284 miljoen pond (ƒ 937 miljoen) in het tweede kwartaal van vorig jaar. Deze cijfers, die BP gisteren bekendmaakte, zijn opgesteld op basis van vervangingswaarde.

Op grond van de historische kostprijs, waarbij winst of verlies op de in voorraad gehouden olie is inbegrepen, steeg de kwartaalwinst van 53 miljoen tot 243 miljoen pond (ƒ 802 miljoen). Over het algemeen wordt de berekening van de resultaten op basis van vervangingswaarde beschouwd als een betere weergave van de gang van zaken.

Dat de winst van BP is gestegen, komt doordat het beter ging in de produktie en exploratie. Net zoals bij Shell, die eerder op de dag een daling van de kwartaalwinst van 12 procent bekendmaakte, ging het in de chemische sector minder goed als gevolg van de recessie in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.