+ Meer informatie

In najaar mogelijk actie in Dodewaard

„Stop Dodewaard" gaat door

1 minuut leestijd

DODEWAARD — De aciegroep Stop Dodewaard is
voorstander van een nieuwe, grote blokkade-actie tegen de kerncentrale in Dodewaard. Deze actie, gericht op de sluiting van de centrale, zal bij voorkeur in september moeten plaatsvinden, aldus de 'actiegroep.

Ook anti-kemenergiegroepen elders in het land willen zo'n blokkade, dit bleek twee weken geleden tijdens een landelijk overleg in Utrecht. Er bestaat bij deze groepen grote teleurstelling over het goedkeuren door het parlement van de contracten tussen de twee Nederlandse kerncentrales (Dodewaard en Borsele) en buitenlandse opwerkingsfabrieken.

De meerderheid van het parlement heeft zich volgens Stop Dodewaard „door middel van trucs laten misleiden tot goedkeuring van genoemde contracten.

„Bedreiging**

De actiegroep, bestaande uit omwonenden van de kerncentrale, meent, „onmogelijk langer passief tè kunnen toezien, dat kernenergie de toekomst van ons en onze kinderen bedreigt". D^ actiegroep zegt de voorkeur te geven aan één grote gecoördineerde actie in het najaar om de bewoners in de omgeving van de centrale zo veel mogelijk overlast te besparen. Andere vormen van actie, zoals het anti-Dodewaard puntenkamp komende week, worden door Stop Dodewaard uitdrukkelijk niet uitgesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.