+ Meer informatie

Mensen

2 minuten leestijd

Per 1 juni 1990 treedt Jan Schmeitz in dienst van de IKON. De heer Schmeitz zal door de IKON worden afgestaan aan de gezamenlijke IKON/KRO/RKK actualiteitenrubriek Kenmerk waarvan hij de eindredactie zal voeren. Op deze wijze wordt definitief voorzien in de vacature die ontstond door het vertrek van Lejo Schenk die sinds 1 november 1989 fungeert als adjunct-directeur IKON-televisie.
Jan Schmeitz (36) studeerde politicologie in Nijmegen. Daarna was hij (vanaf 1979) correspondent in Latijns-Amerika voor Trouw, De Tijd, de VARA en de IKON. Sinds 1987 was hij redacteur bij IKON-radio, het NOS-journaal en VARA-radio.

Dr. Tj. Baarda is met ingang van 1 augustus 1990 benoemd tot hoogleraar in de vakken van het Nieuwe Testament aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Baarda (57), geboren te Bloemendaal en woonachtig in Amstelveen studeerde Semitische talen en theologie aan de VU, waar hij in 1984 cum laude promoveerde op een uitvoerige studie over 'The Gospel Quotations of Aphrahat'. In 1975 werd hij hoogleraar Nieuwe Testament aan de VU . In 1983 aanvaardde Baarda de benoeming tot hoogleraar in de wetenschap van de vroeg-christelijke en vroeg-joodse literatuur aan de theologische faculteit te Utrecht. Door vele publikaties en gastcolleges aan universiteiten in Engeland en de Verenigde Staten geniet Baarda internationale faam als nieuwtestamenticus.

Aan de Johannes Calvijn Academie, verbonden aan de Theologische Universiteit (THUK) te Kampen, promoveerde op 12 april drs. K. Zwanepol tot doctor in theologie op een studie naar achtergrond, motief en methode van de theologie van Gerhard Ebeling.
Eveneens tot doctor in de theologie promoveerde drs. W. Th. Koopmans. Hij deed studie naar Jozua 24.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.