+ Meer informatie

Voordelen

1 minuut leestijd

• JAMESTOWN (RTR/ANP) - Een Nederiandse schipper, de 55-jarige Willem M. , is gisteren door een rechtbank in Jamestown op het eiland Sint Helena, in het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan, tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Drie andere Nederlandse bemanningsleden, Johannes V. , Gerrit van de V. en Christiaan D. kregen twee jaar gevangenisstraf. Zij werden enkele maanden gelden op het gewezen verbanningsoord gearresteerd, nadat aan boord van hun schip, de Frontier, een grote hoeveelheid drugs werd aangetroffen.

Het rapport noemt voor alle betrokkenen mogelijke voordelen van extramurale specialistische activiteiten: voor de patiënt (meer aandacht en een betere bereikbaarheid van de zorg), het ziekenhuis (ontlasting van bepaalde activiteiten), de huisarts (een directer contact met de specialist), de verzekeraar (lagere en 'doorzichtiger' kosten), de overheid (daling van de kosten van de gezondheidszorg) en de specialist (beter contact met de patiënt en een grotere vrijheid van praktijk voering). Een buiten een ziekenhuis werkende specialist kan formeel niet —zoals het ziekenhuis— al zijn kosten declareren. Sommige particuliere verzekeraars betalen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.