+ Meer informatie

Minder „fris" genultlgd

1 minuut leestijd

ROl'ibKDAM — De consumptie van Nederlandse frisdranken is in 1980 gedaald van 59,9 tot 59 liter per hoofd van de bevolking.

ARCEN Zes werknemers van de Skol-bierbrouwerijen gaan een kleine, met sluiting bedreigde brouwerij in het Noordlimburgse Arcen van dit concern overnemen om er op eigen risico een nieuw soort bier te gaan brouwen. Dezer dagen zullen de zes mèt Skol een huurcontract van 20 jaar tekenen. De brouwerij zou op 1 mei gestoten worden.

Dit heeft het bestuur van de algemene Nederlandse bond van frisdrankenfabrikanten en groothandelaren in dranken (BBM) woensdag meegedeeld op de besloten jaarvergadering.

De jaarproduktie in 1980 bedroeg 934,7 miljoen liter tegen 941,1 miljoen liter in 1979. Volgens de BBM stijgt het aandeel van de Belgische produktie op de Nederlandse markt. De Nederlandse frisdrankindustrie kampt, aldus het bestuur, met steeds stijgende kosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.