+ Meer informatie

Crisis in VVD van Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De VVDafdeling Rotterdam zit zonder voorzitter en penningmeester. Beiden zijn maandagavond opgestapt, nadat er binnen de afdeling onenigheid was ontstaan over politieke uitspraken door voorzitter M. de Loof f in het Rotterdams Dagblad. Het afdelingsbestuur heeft dit gisteren bevestigd.

De Looff bekritiseerde in het Rotterdams Dagblad begin oktober onder meer de ..motivatie" bij de dienst Gemeentewerken. Die uitlating is hem door de VVD-gemeenteraadsleden uiterst kwalijk genomen. Volgens hen heeft De Looff de „gedragscode" geschonden door zich op het politieke vlak te begeven.

Binnen de VVD wordt namelijk belang gehecht aan de functiescheiding tussen enerzijds de bestuurlijk organisatorische en anderzijds de politieke vertegenwoordiging. Als voorzitter zou De Looff in het interview „de verkeerde pet. namelijk die van gemeenteraadslid hebben opgehad". De Looff heeft zijn functie neergelegd uit onvrede met die kritiek. Hij meent dat hij zich als bestuurder wel degelijk met politiek mag bemoeien. De Looff wist zich alleen gesteund door penningmeester H. van Wijk. Ook hij legde zijn functie neer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.