+ Meer informatie

Moord op 18-jarig meisje opgelost

2 minuten leestijd

CULEMBORG - De moord op de 18-jarige Mieke van Rosmalen uit Culemborg is met de aanhouding van een 23-jarige inwoner van Ingen (gemeente Lienden) vermoedelijk opgelost. De man heeft een bekentenis afgelegd.

Zijn motieven voor de moord zijn nog onduidelijk. De verdachte blijft in voorlopige hechtenis voor nader onderzoek. Het speciaal ingestelde recherche-bijstandsteam had al enkele aanwijzingen in de richting van de nu aangehouden persoon. Na de uitzending van een televisieprogramma kwamen er veertig tips binnen, die mede leidden tot de arrestatie.

De man is dinsdag in zijn woning aangehouden. Hij heeft het slachtoffer op zaterdag 9 juni meegenomen in zijn auto na bezoek van een disco in Beusichem. De fiets van de Culemborgse werd achterin de bak opgeborgen. Volgens de Ingenaar ontstond er tijdens de rit een ruzie, waarna hij de keel van het meisje dichtkneep.

Het lichaam liet hij achter in een sloot langs de Koopsestraat bij Zoelen; de fiets verstopte hij elders. Pas op zondag 16 juni werd het stoffelijk overschot van Mieke van Rosmalen door twee passerende ruiters ontdekt. Het bijstandsteam heeft met twintig rechercheurs een maand aan de zaaj< gewerkt. • ALBLASSERDAIM - Op woensdag 24 juli wordt de jaarlijkse St. Jacobus-paardenmarkt gehouden. De echte paardenmarkt bevindt zich als vanouds aan het einde van de Kerkstraat, tussen de Waalsmondelaan en de Oude Toren. De rest van de Kerkstraat zal weer het beeld te zien geven van tientallen marktkramen. Op het grasveld tegenover de begraafplaats zal een keuring van pony's plaatsvinden. Vanaf de Oude Toren zal een paardetram een rondrit door een gedeelte van Albasserdam maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.