+ Meer informatie

Acties tegen havenspoorlijn in Rotterdam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Bij de , overgang Langenhorst in Rotterdam-Zuid hebben zaterdagmiddag ongeveer honderd inwoners van Rotterdam de havenspoorlijn tijdelijk geblokkeerd.

Het ging hier om een actie die bedoeld was als protest tegen het toenemende vervoer van gevaarlijke stoffen per trein door woonwijken. De actie in Rotterdam was een van de véle die het landelijk overleg gevaarlijke stoffen zaterdag in het hele land had georganiseerd.

De Nederlandse Spoorwegen waren op de hoogte gebracht van de acties in Rotterdam-Zuid. Volgens een woordvoerder hoefden er geen speciale maatregelen, te worden genomen, omdat er op zaterdagen geen sprake is van druk verkeer op de havenspoorlijn, - De Rotterdamse actievoerders, verenigd in de werkgroep havenspoorlijn, eisen van de overheid dat snel een begin wordt gemaakt met de beveiliging van de lijn. Dagelijks rijden over de havenspoorlijn tientallen treinen met giftige en explosieve stoften vanuit het havengebied via de havenspoorlijn naar het landelijke NS-net.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.