+ Meer informatie

Basisgarderobe: 14 kledingstukken

4 minuten leestijd

Jolanda van Helden is 38 jaar en getrouwd. Ze werkt fulltime in haar gezin met twee kinderen. Door haar tengere postuur en haar jonge uiterlijk wordt ze vaak jonger geschat dan ze is. Jolanda wil graag weten hoe ze kleding kiest die past bij haar leeftijd.

Jolanda is al eens eerder bij een workshop kleur & stijl geweest. Erg leuk om te zien dat zij al heel veel dingen daardoor goed vertaald heeft in kleding. Op de foto voor de make-over draagt ze een prachtig jurkje dat ze zelf heeft genaaid. Iets korter zou mooier staan en voor een fris accent mag er een kleurrijkere shawl gekozen worden. We gaan kijken hoe we bij haar de puntjes op de i kunnen zetten.

Warmblauw
Jolanda heeft prachtige blauwe ogen, donkerblonde haren met een warme gloed en gezellige sproetjes op haar gezicht. Haar belangrijkste kleurkarakteristiek is warm. Als we Jolanda een seizoensadvies mee zouden geven, dan zou zij bij de herfsttypes horen. De adviezen die ik geef, gaan verder dan alleen de seizoenen, maar die zijn wel het uitgangspunt.
Ieder seizoen is opgebouwd uit drie kleurdominanten. Binnen het herfstseizoen zijn dat de warme, donkere en zachte tinten. Voor Jolanda geldt dat de warme en zachte kleuren voor haar heel mooi zijn, maar de kleuren moeten niet te donker zijn. Ze krijgt een kleurenkaart mee, met daarin haar eigen specifieke kleuren. Blauw en dan vooral de warmblauwe tint is haar topkleur. Blauw is gelukkig ook juist de favoriete kleur van Jolanda. Het is overigens niet zo dat alle kleuren blauw haar staan. Middencontrasten staan haar mooi.
Hoewel donkerblauw en roomwit in haar kleurenkaart zitten, zijn dat geen kleuren die ze met elkaar kan combineren. Dan zou de kleding te opvallend aanwezig zijn en een belangrijkere rol spelen dan haar gezicht. Zij kan beter kiezen voor bijvoorbeeld donkerblauw en lichtblauw, met daarbij een klein kleuraccent, zoals zalmroze.

Bril
Jolanda is 1,68 meter lang. Haar schouders en heupen zijn ongeveer even breed en daarmee mooi in verhouding. Met haar slanke taille en mooie vrouwelijke rondingen heeft Jolanda het silhouet van een zandloper. Het zandloperfiguur wordt gezien als het meest ideale vrouwenfiguur.
De grootste fout voor een vrouw met een zandloperfiguur is zich oversized te kleden, zodat er niets meer te zien is van het figuur. Lichaamsvolgende kleding dragen en vooral de taille laten zien, is het belangrijkste advies. Overigens is daarmee niet gezegd dat je dunne, strakke kleding moet gaan dragen, waarbij alle vrouwelijke vormen op een uitdagende manier te zien zijn. Dat is niet de bedoeling van kleding.
Jolanda heeft slanke benen, die in verhouding iets langer zijn dan haar bovenlichaam. De lengte van haar rokjes zijn het mooist iets boven de knie. Als Jolanda een nieuwe bril nodig heeft, dan zou het mooi zijn als ze er eentje kiest in een blauwtint van haar kleurenkaart. Dat zou haar gezicht nog sprekender maken.

Stijlvol
Als het maar functioneel is... dat is voor Jolanda heel belangrijk. Haar kleding moet lekker zitten en het materiaal dient te ademen. Voor haar dus geen synthetische stoffen. Bij Simons Kleding in Nieuw-Lekkerland is het meteen duidelijk, deze set moet het worden: een vest en een rokje in een mooi bloemenpatroon op een blauwe ondergrond, met een top in de oudroze kleur uit de kleurenkaart. Met het jasje erbij een stijlvol setje voor de zondag. Een blauwe pump erbij in dezelfde kleur van Schoenmode Anneke maakt het setje compleet. In deze kleding en met de mooie stijlvolle Máximaknot zien we een stralende Jolanda!


Tips
Met deze veertien kledingstukken (goede basisgarderobe) kan Jolanda variëren:
- tops: lichtblauw, donkerblauw, zalm- en/of oudroze;
- vestje: petrolblauw, donkerblauw, koraalrood en een bloemenprint;
- blazer: cognac (suède) en oudroze;
- rok: zandkleur, lichtblauw en een bloemenprint;
- jurk: blauw.

De jurk kan gecombineerd worden met het koraalrode vestje en met de beide blazers (3 setjes).
De zandkleurige rok kan met alle kleuren vestjes gedragen worden en met beide blazers (6 setjes).
De lichtblauwe rok kan met het bloemenvestje gecombineerd worden en met het donkerblauwe vestje. Het cognackleurige jasje staat er ook mooi bij (3 setjes).
De bloemenrok kan zowel met het koraalrode vestje als met een lichtblauw vestje en het bloemenvestje. Het oudroze blazertje staat er ook prachtig bij (4 setjes).
De tops kunnen onderling gecombineerd worden.


Advies
Meer info over Carolien Luitjes en haar kleur- en stijladviezen: jijbentexclusief.nl (033-4893280). Meedoen aan deze rubriek? Stuur een mail (met korte toelichting) naar redactie@terdege.nl. Kijk op http://bit.ly/1SImwtC voor filmpje over de make over van Jolanda.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.