+ Meer informatie

Youth for Christ uit federatie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De stichting Youth for Christ-Nederland is definitief het lidmaatschap van de Nederlandse federatie jeugd- en jongerenwerk ontnomen. Maandag heeft de ledenvergadering het beroep verworpen dat Youth for Christ had aangetekend tegen het besluit van de federatieraad van 29 januari 1981.

De provinciale servicebureaus hadden Youth for Christ voor uitsluiting voorgedragen op grond van discriminatie van homosexuelen, zowel in het beleid van Youth for Christ als in de uitvoering daarvan. Een woordvoerder van Youth for Christ verklaarde dat de discriminatie niet is aangetoond.

Youth for Christ, dat financieel niet afhankelijk is van de NFJJ, werd in 1979 lid. Vorig jaar publiceerde de Nederlandse vereniging tot integratie van homosexualiteit COC de brochure „vrije keuze", waarin werd gesteld dat Youth for Christ homosexualiteit onderdrukt. Binnen de jeugdevangelisatiebeweging wordt een klimaat geschapen waarin druk op homofiele jongeren wordt uitgeoefend om hun geaardheid te veranderen, aldus het COC.

De woordvoerder van Youth for Christ vindt dat met dit besluit de pluriformiteit van de NFJJ in het gedrang komt. Overwogen wordt of er niet een confessionele federatie moet worden opgericht, waardoor de verzuiling binnen het jeugd- en jongerenwerk een feit zou zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.