+ Meer informatie

Oproep Sjamir

1 minuut leestijd

De Israëlische minister van buitenke Libanon, gaf Labor te kennen dat het landse zaken, Yitzhak Sjamir, deed' van mening is dat de crisis een climax zondagavond voor de Israëlische telenadert. Het dagblad de „Jerusalem- visie in krachtige bewoordingen een Post" schreef in een commentaar geti- oproep tot nationale eenheid. „Wij teld „tijd om de gelederen te sluiten" worden geconfronteerd met een slinkse dat het land met „een ernstige situatie" vijand, extreem in zijn haat jegens Iswordt geconfronteerd en dat „het thans raël, in zijn verlangen ons te vemietigeboden is om de regering.en het beshs- gen. Wij moeten hierop krachtig reageren met een zo groot mogelijke nationale eenheid", aldus Sjamir.

De Syrische president Hafez al-Assad heeft zondagavond verklaard dat de onlangs in Libanon geïnstalleerde Syrische luchtdoelraketten defensief zijn. Syrië zal zich verzetten tegen iedere Israëlische poging om deze raketten te vernietigen, zo voegde Assad eraan toe.

Volgens Assad, die in het presidentiële paleis een rede hield voor een groep Afrikaanse en Aziatische schrijvers, heeft Israël de situatie in Libanon doen escaleren om initiatieveh gericht op een nationale verzoening in dat land te ondermijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.