+ Meer informatie

Populariteit Begin stijgt

1 minuut leestijd

TEL AVIV — Het politiek fortuin van de rechtsnationalistische Israëlische premier, Menachem Begin, is opnieuw toegenomen. Volgens de vrijdag in het dagblad Haaretz gepubliceerde uitslag van een opiniepeiling heeft zijn populariteit haar hoogste punt in twee jaar bereikt.

Het krachtige optreden van de premier in de kwestie van de plaatsing van Syrische raketten in Libanon leek sterk bij te dragen tot dit resultaat. Van de ondervraagden noemde 41,7 procent Begin hun populairste minister. Dat was tien procent meer dan een maand geleden en de hoogste score sedert 1979.

De peiling werd gehouden toen de crisis in Libanon zich toespitste, daarna kreeg hij veel bijval van het publiek na zijn emotionele aanval op de Westduitse bondskanselier Helmut Schmidt na diens uitspraken in Saoedi-Arabië over Palestijnen en PLO.

Uit een vrijdag in de Jerusalem Post gepubliceerde uitslag van een opiniepeiling bleek dat bijna 74 van de ondervraagden het eens was met de opvattingen van Begin over Joodse nederzettingen in bezet gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.