+ Meer informatie

Rotterdam: autoloze veegmiddag

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De gemeente Rotterdam overweegt in navolging van Parijs en Antwerpen voor alle wijken eens een bepaalde periode een middag of morgen in te stellen dat er geen auto's geparkeerd mogen worden. Dan kan de gemeentelijke reinigingsdienst Roteb snel en efficiënt de straten in die wijken schoonmaken. Met name de veegdienst van de Roteb kampt met een nijpend personeelstekort. Er is geen geld voor uitbreiding Van de sterkte.

De Rotterdamse wethouder H. van der Pols (Bedrijven) wil deze suggestie binnen de gemeente en met de politie bespreken, zp liet hij woensdag in een commissievergadering weten. Met name de politie voelt naar zijn mening niets voor dit voorstel, omdat het nogal wat uitvoerings- en controleproblemen met zich meebrengt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.