Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Vier maal appel anders

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vier maal appel anders

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Appels zijn erg veelzijdige vruchten. Zo uit de hand is een appeltje heel lekker voor de dorst, maar appels worden ook in allerlei gerechten verwerkt, bijvoorbeeld appelgebak, oliebollen en rode kool. In een salade smaken appels echter ook uitstekend. We geven daar drie voorbeelden van, maar als u zelf wat gaat experimenteren, komt u vast tot de lekkerste combinaties. Probeert u het maar eens!

Rode kool-appel-augurk
250 gr. rode kool
½ ui
250 gr. appels
augurken

Maak een slasaus zoals bij de Chinese koolsalade staat aangegeven. Roer de kleingesneden ui erdoor. Schaaf de schoongemaakte kool heel fijn op een komkommerschaaf. Vermeng de kool met de saus. Stamp er goed in met een houten lepel en laat de salade ± 45 minuten staan. Stamp nu en dan de salade nog eens door. Rasp de appels en schep ze door de salade. Snijd tenslotte de augurken in plakjes en meng ze door de salade.

Chinese kool-appel-radijs
400 gr. Chinese kool
100 gr. worteltjes
1 zure appel
stukje ui
1½ eetlepel olie
1 eetlepel azijn
2 eetlepels slasaus
zout
peper
mosterd

Snijd de bladeren los, was ze en snijd ze in reepjes. Schrap de worteltjes en rasp ze grof. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snipper de appel en de ui. Maak een saus van de olie, azijn, slasaus, peper, zouten mosterd. Voeg de kool, appel, wortel en ui toe en schep alles door elkaar. Plakjes radijs erover maken de salade extra lekker.

Sinaasappel-appel-banaan-noten
1 banaan
1 sinaasappel
2 appels
±10 walnoten

Snij de geschilde banaan in schijfjes. Maak de sinaasappel schoon en verdeel hem in partjes die u doormidden snijdt. De appel schillen en in kleine stukjes snijden. Meng het fruit door elkaar, besprenkel het met wat citroensap en strooi er tenslotte wat gehakte walnoten over. Eventueel nog wat honing toevoegen. Deze salade is ruim voldoende voor twee personen.

Zuurkool-appel-mandarijn-rozijnen
250 gr. zuurkool
blokjes appel
partjes mandarijn (evt. uit blik)
rozijnen

Roer 1 theelepel mosterd, wat zout en peper en een mespunt suiker met 1 eetlepel azijn tot een papje en vermeng dit met 2 eetlepels olie. Snijd de zuurkool zonodig fijn. Vermeng het met de slasaus, appel, partjes mandarijn en rozijnen. Garneer de salade met gewassen en kleingesneden peterselie.

Wenken
Tot slot nog een paar wenken bij het maken van rauwkostschotels. Snijd de groenten altijd heel fijn, dit komt de smaak ten goede. Gebruik een scherp mes, dan blijven de vitamines het best bewaard. Rauwkost moet u zo kort mogelijk van tevoren klaar maken, anders vervliegen de vitamines en gaat de frisheid eraf. Laat gesneden groente ook nooit lang in het water staan.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 januari 1984

Terdege | 48 Pagina's

Vier maal appel anders

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 januari 1984

Terdege | 48 Pagina's