+ Meer informatie

Beurspraatje

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeursbeurs is gisteren net als de meeste buitenlandse beurzen vastgestemd gesloten. Nadat in de loop van de ochtend al een vriendelijke stemming op de beursvloer heerste, werd de handel in de loop van de middag steeds enthousiaster, mede door het indekken van short-posities vanuit de optiebeurs. De koersen van enkele van de belangrijkste fondsen sloten uiteindelijk soms enkele guldens hoger. De obligatiemarkt was beter gestemd dan maandag en wist tot drie dubbeltje! voor de laatste staatslening beter te sluiten.

De stemmingsindex wist uiteindelijk met 1,3 punt beter te sluiten op 91 et wist daarmee de hoogste notering van dit jaar te bereiken. De koersindex, waarin de gisteren minder presterende internationals zwaarder meewegen, was 0,7 punt beter op 183,90. De omzet bedroeg gisteren ƒ 1,4 miljard, waarvat ƒ 606 miljoen aan obligaties en ƒ 792 miljoen aan aandelen. De omzet were deze keer beheerst door Elsevier, dat in dubbeltelling bijna 2 miljoen aandelen van eigenaar zag verwisselen met een totale omzet van ƒ 145 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.