+ Meer informatie

Zeehonden ontzien bij oefening

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Voor de jaarlijks terugkerende NAVO-vliegoefening Central Enterprise zullen voortaan geen incidentele laagvliegroutes in het Waddengebied worden gepland. Op die manier wordt de zeehondenpopulatie in dit gebied ontzien.

Minister Braks van landbouw, natuurbeheer en visserij en staatssecretaris Van Voorst tot Voorst van defensie hebben dat aan de Werkgroep Eemsmond laten weten. Dit gebeurde nadat de werkgroep haar zorgen over de omvang van de zeehondenpopulatie aan beide bewindslieden kenbaar hakjgeinaakt." ' waaraan ïuchtmachteenhedên' uit diverse NAVO-landen deelnemen, is bedoeld om de onderlinge samenwerking tussen de NAVO-luchtmachten te verbeteren. De eerstvolgende NAVO-oefening Central Enterprise wordt gehouden van 18 tot 23 juni van dit jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.