+ Meer informatie

Israël oefende in bezet gebied

1 minuut leestijd

JERICHO — De Israëlische strijdkrachten hebben maandag militaire oefeningen gehouden In bezet Jordaanse gebieden dicht bij Jordanië zelf.

Het was duidelijk dat zij dienden Jordanië te waarschuwen dat dit land niet moest trachten door middel van een militair ingrijpen zijn verloren gegane gebieden te heroveren. Aan de oefeningen werd deelgenomen door tankeenheden, parachutisten en vliegtuigen.

In Jeruzalem werd het gedreun van de ontploffingen gehoord en tal van mensen vroegen zich met zorg af of het voor de zoveelste maal weer „mis" was.

Bij de oefening maakten de Israëliërs ook gebruik van wapens die zij In 1973 hadden buitgemaakt, waaronder een zeer doeltreffende mobiele raket-lanceerder en een draagbaar anti-tankwapen, beide afkomstig uit de Sowjet-Unie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.