+ Meer informatie

FNV somber over omzetdaling bij Hollandse Signaal

1 minuut leestijd

HENGELO - De Industriebond FNV heeft geen aanwijzingen om te twijfelen aan de voorspelling van Hollandse Signaal Apparaten voor de marktontwikkelingen in de periode 1990-1993.

Maar districtsbestuurder D. de Valk van de Industriebond FNV stelde gisteren wel dat voor de bond niet vaststaat dat de voorspelde daling van de omzet (van 900 miljoen naar 700 miljoen gulden per jaar) in dat tijdvak moet leiden tot een verlies van 900 arbeidsplaatsen. Hij deelde dit mee naar aanleiding van een onderzoek dat de bond heeft laten verrichten. Het onderzoek, uitgevoerd door dr. S. Faltas, heeft zich toegespitst op de toekomst van de marine-activiteiten, die technologisch en historisch de kern van Signaal vormen. Activiteiten op het gebied van apparatuur op het land, militaire communicatieapparatuur (Signaal Huizen), de werkzaamheden van USFA in Eindhoven en de civiele verkeersleiding bij Signaal in Apeldoorn zijn niet afzonderlijk onderzocht.

Over de marktontwikkelingen voor Signaal na 1993 zijn volgens de studie geen betrouwbare voorspellingen te doen. Vraagtekens zet de bond bij de te verwachten schaaleffecten door de integratie in Thomson CSF, het Franse moederbedrijf van Signaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.