+ Meer informatie

Franse kernbom ontploft

1 minuut leestijd

CANBERRA — De Australische minister van buitenlandse zaken Doland Willessee heeft donderdag verklaard dat de Australische regering gelooft dat Frankrijk opnieuw een kernbom tot ontploffing heeft gebracht in het proefgebied van de Moeroeroa Atol in de Stille Oceaan. Het zou de vijfde kemproef van dit jaar zijn. Australië, aldus minister Willessee zal blijven protesteren tegen Franse kemproeven.

Een prefboring had een produktie opgeleverd van 700.000 kubieke meter per dag. Jakoetia „drijft op aardgas" en tot nu toe zijn daar reserves onder de grond vastgesteld van een miljoen miljard kubieke meter, en deze schatting zou nog maar „zeer bescheiden" üijn, aldus het perstjureau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.