+ Meer informatie

Omvangrijke actie WN

2 minuten leestijd

Is het werkelijk „gewoon" dat je direct, als het mogelijk is, een bromfiets of een auto koopt? Een feit is. dat steeds meer jongens en meisjes op het rijbewijs azen. Terwijl in 1979 al 17,7 procent van alle kandidaten die een rijbewijs wilden halen 18 jaar jong was, steeg dit percentage in 1980 tot 20.6. De laatste tijd slagen, meer mensen voor de eerste keer voor het praktische gedeelte van het examen.. De theoretische kennis laat echter in veel gevallen te wensen over.

Laten we ervan uitgaan dat je nog niet zolang geleden je rijbewijs hebt gehaald, rondtoert in je (tweedehands) wagentje en niet ouder bent dan 24 jaar. Dan behoor je tot de doelgroep van de actie ,,Bewijs jè rijbewijs". Vorig jaar is er ook al danig aan de weg getimmerd door de ,,actievoerders" Veilig Verkeer Nederland, de Centrale Politie Verkeerscommissie en de Verkeerscommissie Openbaar Ministerie. In de leeftijds-. groep 18-24 jaar zijn er jaarlijks — bestuurders en passagiers samen — zo'n 300 doden en duizenden gewonden te betreuren. Met dit als gegeven is er dit jaar opnieuw een actie gestart die jonge automobilisten yan 18 tot 24 jaar onder de aandacht wil brengen dat men zijn rijbewijs moet bewijzen. Ook dit jaar vinden weer De militairen op deze foto blijken •weinig moeite te hebben mei het onderhouden van de natuur. Wanneer zij op deze wijze oefenen in het Lauwersmeergebied kunnen weinig mensen daar bezwaar tegen hebben.

jya^^^k
Op jacht naar het felbegeerde, roze papiertje. Maar als je je rijbejvijs eenmaal hebt dan begint het pas écht. honderdduizenden brochures, stickers, wandkraiiten en affiches liun weg. Deze omvangrijke landelijke

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.