+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Geen aardse macht. Uitgeverij Van der Stouw, Rijssen. De titel van dit boekje is ontleend aan het Luther-lied: Een vaste burcht. Dit lied is afgedrukt. We lezen: Geen aardse macht begeren zij. Het boek wordt uitgegeven bij de herdenking van 450 jaar Reformatie. Het bevat opstellen van Drs. J.J. Bos over Reformatie als maatschappelijke kracht, Ds. L. Huisman over nadere Reformatie, Ds. W.L. Tukker over reformatoren in het Oude Testament, Ds. H. J. Hegger over Reformatie in Rome?, Ds. M. Baan over Het hart van de Reformatie, W. van Kranenburg over Is evangelisatie onder Rome nog gerechtvaardigd? en van Ds. J. Keuningover Reformatie, blijvende opdracht.

Door de verscheidenheid van schrijvers is er niet overal eenstemmigheid van gevoelen. We willen een voorbeeld noemen. Drs. Bos legt nadruk op de maatschappelijke achtergronden van de reformatie-beweging. Ds. Tukker zegt op blz. 48: „Het is met de reformatiebewegingen zo,! dat zij niet voortkomen uit volksbewegingen. Het zijn maar de eenlingen, door welke God die reformaties volbrengt”.

We zouden gemakkelijk meer opmerkingen kunnen maken. Zo hier en daar zijn er vragen bij ons gerezen. Zo menen we, dat het laatste opstel niet in alle opzichten overtuigend is geschreven. 15e schrijver van het eerste opstel vraagt op blz. 21: “Maken de kerken thans voldoende én verantwoord gebruik van de moderne kommunikatiemiddelen (pers, radio, t.v., enz.)?” We zouden echter te breed worden, wanneer we hierop en op andere punten zouden ingaan. In het algemeen hebben we waardering voor hetgeen hier geboden wordt. Het gaat om het behoud van hetgeen de Heere in de Reformatie heeft gegeven. We kunnen het leven van dit boek daarom van harte aanbevelen.

De uitgever zorgde voor keurig werk. Het boek is gebonden, 160 pagina’s houtvrij romandruk, voorzien van kromekote stofomslag, bedrukt in 2 kleuren.

Het is verkrijgbaar bij de boekhandel of bij de uitgever en kost f 7,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.