+ Meer informatie

Snippendreef is nieuwe straat in Stolwijk

In plan Dorp Oost

2 minuten leestijd

STOLWUK - Een vijftien punten tellende vergadering staat de gemeenteraad van Stolwijk maandagavond 18 mei te wachten.

Er is o.a. een , voorstel om een nieuwe weg de naam „Snippendreef" te geven. Het gaat hierbij om de 62 in aanbouw zijnde woningen die gedeeltelijk in het verlengde van de Zwanendreef worden gesitueerd. De ten zuiden van de Hofstede en ten oosten van de Zwanendreef aan te leggen straat moet dan deze naam Snippendreef krijgen. De commissie voor ruimtelijke ordening en openbare werken stelde eerst voor „Sterndreef" of „Snipdreef". In het verlengde van Zwanendreef kwam het college op Snippendreef.

Nieuwbouw
Er is een definitief bouwplan ontwikkeld voor de vijf ten zuiden van de Hofstede te bouwen vrije sectorw'èningen. De grond kan dan ook volgens. het college verkocht worden aan het aannemingsbedrijf De Langen en Van de Berg bv. In de exploitatie-opzet behorende bij het bestemmingsplan „Dorp Oost" is rekening gehouden met een verkoopprijs van 275.000 gulden. De gemeenteraad wordt gevraagd tot verkoop over te gaan.

Garage
Hetzelfde aannemingsbedrijf wil van de gemeente graag grond kopen voor de bouw van vier garages in het bestemmingsplan Dorp Oost. Bij de situering van de 31 woningwetwoningen en de 26 premiekoopwoningen die momenteel in aanbouw zijn, is rekening gehouden met de bouw van twee garages en een kantoortje voor de woningbouwvereniging. De plannen voor dit kantoortje zijn inmmiddels vervallen zodat op de vrijkomende grond twee extra garages gebouwd kunnen worden. B en W stellen voor de grond bij elkaar te verkopen voor 17.500 gulden. De grondoppervlakte bedraagt 84 vierkante meter, zodat de gemiddelde prijs 208,33 gulden per vierkante meter zal bedragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.