+ Meer informatie

Rode kruis voor dieren

1 minuut leestijd

GENEVE — Sinds donderdag bestaat in Geneve het „Bode Kruis voor dieren" met als embleem een rode duif op een wit veld. Oprichter van de organisatie is de Zwitser Franz Weber, die eerder aan de wieg stond van de „Verenigde Naties voor dieren", compleet met veiligheidsraad en algemene vergadering.

In november is de eerstvolgende vergadering van de dieren-VN. Daar zullen juristen een aangepaste conventie presenteren, die de landen mogen ratificeren. Als eerste taak van het dieren-Rode Kruis ziet Weber het toezicht óp het internationale transport van slachtpaarden. Zijns inziens zijn daarbij vrijwilligers nodig. Die zouden ook op moeten treden bij een toekomstige jacht op zeehonden.'

Het „grote" Rode Kruis — dat zijn bureau eveneens in Génève heeft — wilde nog geen commentaar geven op de oprichting van de hulporganisatie voor dieren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.