+ Meer informatie

Ambitieus project Ede afgeblazen

1 minuut leestijd

EDE Een overdekt winkelced' trum op het zogenaamde Gelria-teri rein in Ede is voorlopig van de baan.

Projectontwikkelaar Forum Invest BV heeft de gemeente laten weten dat men van het prestigieuze project afziet, omdat er nog altijd geen oplossing is voor de geconstateerde bodemvervuiling op het terrein in de Edese binnenstad. Het plan bestond uit 12.000 vierkante meter winkels, 650 parkeerplaatsen en een grote openbare bibliotheek.

Forum Invest wil geen risico lopen bij de voorfinanciering van de bodemsanering, omdat de provincie opnieuw geen definitief besluit neemt over het opruimen van de vervuilde grond.

Het Edese gemeentebestuur is erg teleurgesteld, maar verwacht met Forum Invest wel andere plannen mét de Edese binnenstad rond te krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.