+ Meer informatie

„Straf schrikt winkeldief niet af"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Een steviger aanpak door politie en Justitie houdt de winkeldief niet tegen bij zijn greep in de schappen. De georganiseerde detailhandel bepleit weliswaar meer krachtdadig optreden maar biedt geen uitzicht op beheersing van de winkeldiefstal.

Dat stelt de jurist en psycholoog H. Moerland in zijn studie "Winkeldiefstal, een te riskante zaak?", waar- • op hij vandaag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam promoveerde. De detailhandelaar verwijt politie en Justitie regelmatig gebrek aan daadkracht. Politie en Justitie van hun kant vinden dat de neringdoende te weinig doet aan het voorkomen van winkeldiefstal en te weinig aangifte doet.

Wlf utetid£n atie fanüUe, êe&enden en Manten g£/z£.g£nde he^tdagen en een in aiie ap/üctUen

nieuwjaar
Ook het komende jaar hopen wij u weer van dienst te zijn met onze uitgebreide kollektie boeken, muziek en antiquariaat.

Chr. BoekhancJel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.