+ Meer informatie

Dollar herstelt zich

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Amerikaanse dollar was vanmorgen licht in herstel. Op de Amsterdamse valutamarkt noteerde de munteenheid om 10.00 uur ƒ 1,6790 tegenover een slotkoers gisteren van ƒ 1,6690, wat een laagterecord was. In Tokio zorgde hernieuwde vrees voor een escalatie in de Golf voor een koersdaling van de yen, waardoor de dollar zich ten opzichte van deze munteenheid kon herstellen.

Handelaren vrezen dat de opleving van de dollar van korte duur zal zijn. De verwachting van een renteverlaging in de VS en de hogere rente in Europese landen zal de koers van de dollar onder druk houden omdat de aankoop van dollars hierdoor minder interessant is. Ook de ontwikkelingen rond de Perzische Golf kan de koers van de dollar weer drukken.

Het pond sterling gleed evenals gisteren weg en noteerde om 10.00 uur 3,2990 pond tegenover een slotkoers van 3,3020 pond op de voorgaande dag. Het goud noteerde bij de opening van de haridel in Zurich 386,75 dollar per ounce (31,1 gram), iets lager dan de 387,10 dollar bij het slot van de handel gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.