+ Meer informatie

Boesak vindt kritiek Tökes ten dele waar

1 minuut leestijd

KAAPSTAD - Dr. Allan Boesak, voorzitter van de WARC, heeft de felle kritiek van de Roemeense predikant Laszlo Tökes deels aanvaard en deels van de hand gewezen. Tökes heeft Boesak en 'andere oecumenische zwaargewichten' verweten dat zij de Roemeense Hervormde Kerk lieten vallen toen 'het voor ons om leven of dood ging.'

Voor zover kerkpolitieke overwegingen het beleid van de WARC hebben bepaald, zijn wij met andere oecumenische organen medeschuldig',  aldus de verklaring van Boesak als WARC-voorzitter. 'Er is veel geschreven naar aanleiding van het zwijgen van de oecumenische beweging over de schendingen van mensenrechten in Oost-Europa. Het is duidelijk dat kerkpolitieke overwegingen boven het Evangelie hebben geprevaleerd.' Boesak wijst er echter ook op dat de WARC vanaf de herfst van 1987 herhaalde malen bij de Roemeense regering en kerken heeft geprotesteerd tegen het beleid van Ceausescu.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.