+ Meer informatie

PTT verhoogt posttarieven

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) — PTT Post zal met ingang van 1 juli een algehele tarievenverhoging doorvoeren. Brieven tot 20 gram, drukwerk en (brief)kaarten worden 5 cent duurder. De laatste tarievenaanpassing van PTT Post dateert van juli 1986. Dit maakte PTT Post gisteren bekend.

De verhoging is volgens PTT Post een onvermijdelijke correctie naar aanleiding van de gestegen loonkosten en de voortschrijdende inflatie. Verder is er een stijging veroorzaakt door verrekening van de kosten gemoeid met internationaal postverkeer.

Sinds de verzelfstandiging van PPT Post op 1 januari 1989 worden de posttarieven niet meer vastgesteld door de minister van verkeer en waterstaat. Noodzakelijk geachte wijzigingen in de tarieven worden sindsdien geregeld in het Tariefbeheersingssysteem. Voorgestelde wijzigingen in de tarieven worden getoetst door het ministerie van verkeer en waterstaat.

Door verhoging van produktiviteit, effectiviteit en omzet ziet PTT Post kans de verhoging van de algemene posttarieven van de losse post (brieven, drukwerken en briefkaarten) te beperken tot ongeveer 7 procent. Er is geen gebruik gemaakt van de door" het tariefbeheerssysteem toegestane marge van 14 procent, zo stelt PTT Post.

Voor de particuliere consument betekent de tarievenaanpassing dat de totale uitgaven aan portokosten op jaarbasis zullen toenemen met ongeveer vier gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.